Към момента българските стандарти за оценяване на имоти са съобразени

...
 Към момента българските стандарти за оценяване на имоти са съобразени
Коментари Харесай

Нови стандарти за оценка на имоти дават по-голяма сигурност на чужди инвеститори

 Към момента българските стандарти за оценяване на парцели са съобразени с европейските, в някаква част и с интернационалните. Те са законосъобразни и дават отговор на условията на европейските страни. Това беше обвързване на страната и тя отговори на него. Това сподели Светла Дерменджиева от Камарата на самостоятелните оценители в България в предаването „ В развиване “ по Bloomberg TV Bulgaria .
По отношение на работата на Камарата на самостоятелните оценители Дерменджиева уточни като най-важни нейните регулативни функционалности върху цялата активност на самостоятелните оценители, придобиване на професионална опция на оценителите посредством документи, поддържане на тяхното непрекъснато образование и следене на методите, по които би трябвало да се реализира активността. Към момента в обществения указател оценителите са 3775 длъжностни лица.

Правоспособностите на Камарата обгръщат недвижими парцели – здания, терени, аграрни земи и трайни насаждения, горски терени с насаждения, машинни оборудване, интелектуална благосъстоятелност и други в действителност връзки, в това число и концесиите, които са от значително икономическо значение, уточни Дерменджиева.

По отношение на потребителите и възложителите - те не могат да постановат своята воля заради естеството на регулатора, който е и би трябвало да остане самостоятелен, сподели още тя.

По думите ѝ не може банката да каже на един оценител по какъв метод следва да бъде направена оценката. Всички банки имат свои вътрешни правила във връзка с риск, ликвидност и прочие Те биха могли вътрешно да преразгледат или редуцират препоръчаната стойност, само че не би следвало да дават инструкции. Оценките се правят от самостоятелни оценители и би трябвало да отразяват този миг на професионалност и отговорност на оценителите.

Извеждането на капиталовата стойност е доста деликатно обсъждано при правенето на оценка на недвижими парцели в тяхното разнообразие. Това е сериозна оценка, която демонстрира развиването на една инвестиция, означи Дерменджиева.

" Сигурността на външните вложители във връзка с един прецизен разбор, във връзка с разбора с вероятността на развиване на фона на нашата нормативна уредба, ще им даде опция да получат един високопрофесионален артикул, който ще им помогне да преценяват бъдещите си вложения ", посочи тя.

Стандартите доста съществено са застъпили и разгледали етичните правила и правила. Включени са всички съществени клаузи и правила на държание от етична позиция – както съществени правила, по този начин и съответни въпроси, сподели още Дерменджиева.
По публикацията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР